Espegare

roman, 2014

Espegare

Roman, 2014
496 sider, Lindhard og Ringhof
Omslag: Mikkel Henssel

Espegare

Espegare er en moderne dannelsesroman, der følger den utilpassede Kim gennem teenagealderen fra 1975 til 1982. Samtidig tegnes et præcist tidsbillede af Kystbanedanmark i kølvandet på ungdomsoprøret.

P

Frank Sebastian Hansen, Ekstra Bladet:

”Lyrikeren Jan Thielke (f. 1963) springer ud som fuldmoden prosaist med en klassisk dannelsesroman.” (…) ”En fængende bog om 70’erne, uden hash-omtågede hippier, men i et middelklassemiljø med hessiantapet og gildesal.”
P

Klaus Rothstein, Weekendavisen:

”Som en enspænder, der rent faktisk integrerer sig med de andre, er Kim troværdigt skildret, og de to vigtige scener, hvor han gerne vil drukne (…) er psykologisk set noget af det mest spændende, jeg længe har læst.”
P

Lasse Horne Kjældgaard, Politiken:

”Jan Thielkes roman tegner et velgørende usensationelt billede af årtiet.”
P

Jørgen Johansen, Berlingske:

” ”Espegare” er en sympatisk roman med en psykologisk troværdig udviklingshistorie og et nuanceret signalement af 1970’ernes Danmark.”
P

Preben Rasmussen, Dagbladenes Bureau:

“Bogen er et sandt leksikon over ungdomsmusikken i Kims barn- og ungdom, men den er også et både rørende og morsomt tidsbillede.”
P

Lilly Jensen, Helsingør Dagblad:

“Er læseren opvokset i samme periode som Kim, vil bogens mange og til tider detaljerede skildringer af boligindretning, beklædning, musik, hændelser og samværsformer give mange aha-oplevelser.”